Kategorier
Golv

Välj golvslipning i Stockholm och slipp omfattande renoveringar

När man börjar riva upp ett golv så kan det innebära stora merkostnader. Därför går det att spara pengar och tid genom att boka en golvslipning i Stockholm.

Det kan kännas som en liten renovering att lägga ett nytt golv, och så kan det vara ifall det går att lägga ett golv ovanpå det befintliga. Men om man först ska riva ut ett golv, för att sedan lägga det nya, då blir det plötsligt en ganska stor åtgärd. Det kommer dessutom att damma mycket och bli mycket rivningsmaterial som ska fraktas iväg för att kastas.

Alla moment kommer kosta både tid och pengar att utföra, även om du ska göra vissa delar själv. Det nya golvet kommer även kosta pengar, plus allt övrigt som tillkommer i form av lister och underliggande foam. Väljer du istället att boka en golvslipning så kommer kostnaden att bli marginell i jämförelse, och dessutom kommer det att gå mycket snabbare att utföra.

Golvslipning eller riva upp och lägga ett nytt golv

Om du inte är nöjd med ditt golv så kanske du funderar på när det går att utföra en golvslipning eller om du måste byta ut golvet. Skulle det vara så att golvet sviktar eller lutar, så är det dags att byta ut golvet eftersom det behövs en översyn av det som finns under golvet. Men om golvet känns stabilt så är det inga problem på den fronten.

Då är frågan om golvet går att slipa över huvud taget. Ett golv, som går att utföra en golvslipning på, måste vara ett gediget golv. Antingen ska det vara ett gjutet golv, som ett betonggolv, eller ett golv som består av samma slags material från ytan och ner. Det kan vara ett plankgolv eller ett parkettgolv, som båda går att slipa ganska många gånger innan det är dags att byta ut även dessa.

Spara pengar och miljö med en golvslipning

Tanken på att spara både pengar och miljö med en golvslipning är något som lockar de flesta.
Vid en golvslipning kommer det endast bli någon, eller några påsar, med damm som får fraktas till en återvinningscentral. Det krävs inte heller så mycket energi vid slipningen. Rivs golvet istället ut så kommer miljön påverkas av avfallet, samt tillverkning av det nya golvet.

Ändå är det många som väljer att byta ut golvet, för att man inte vet hur mycket ett golv kan förändras efter en golvslipning. När ytan försvinner från ett golv så kommer det att se ut som nytt igen. Men det går även att använda färg, lack, olja eller bets för att skapa ett golv som ser helt annorlunda ut än tidigare. Det är ett mycket billigt, enkelt och miljövänligt sätt att skaffa ett nytt golv.

Utför golvslipning själv eller ta hjälp

Inom området golvslipning finns det en hel del olika maskiner, som antingen går att hyra eller köpa. Det finns även maskiner som är dammfria, så att du slipper få damm över hela bostaden, även om du gör försök till att fjärma av det rum som ska slipas. Golvslipning kan vara lite svår att få till, om du är ovan, men någon som är rimligt händig kan fixa det.

Har du istället bestämt dig för att ta hjälp med golvslipning i Stockholm? Då kan du hitta en passande firma via en enkel sökning på internet. Eller så väljer du att prata med grannar, släkt eller vänner, och se ifall de har någon som de kan rekommendera. Sedan är det bara att kontakta dem för att göra en bokning, och kanske även be om en offert på den kommande kostnaden.