Kategorier
Golv

Investera i golvslipning till fastigheten i Stockholm

Det finns så många anledningar att slipa golvet. Skäm bort golvet i fastigheten i Stockholm med en ordentlig golvslipning. Det är en prisvärd investering.

Att slipa golven verkar kanske som en onödig utgift. I alla fall känns det så innan man har börjat undersöka lite. Då inser man hur smart det är med trägolv och hur mycket man sparar på att göra en regelbunden golvslipning. Men vad är det egentligen för pris på golvslipning i Stockholm? Hur mycket sparar man i längden på att ha trägolv? Här kommer svaren på några frågor du borde ha ställt dig tidigare.

Det skiljer sig från företag till företag hur mycket det kostar med golvslipning och golvläggning. Det är bra att jämföra hur mycket det kostar att installera och underhålla trägolv med hur mycket det skulle kosta att installera en annan typ av golv. När du ska bygga nytt, eller renovera, så är det bra att ha koll på hur mycket pengar du kan spara genom några enkla, men kloka, val.

Största fördelen med trägolv är just golvslipning

Varför ska man skaffa trägolv? Därför att om du sköter det väl så kommer det att hålla i årtionden framöver. Ett trägolv kan hålla i närmare hundra år om det är riktigt välskött och varsamt behandlat. Det är ingen överdrift. Alla trägolv kanske inte håller så länge, beroende på hur hårt eller mjukt träet är och på hur många människor som passerar över golvet varje dag. Men du kan räkna med minst 50 år.

Trägolv är lättskötta, snygga och går att få i nästan alla nyanser och färger för den som så vill. De är lätta att installera och de ger alltid en känsla av hemtrevnad, samtidigt som det är en typ av golv som aldrig går ur modet. Det är helt enkelt det perfekta valet för alla fastigheter, både privatägda och företagsfastigheter. Du kan inte bli annat än nöjd med ditt nyslipade trägolv.

Så mycket kostar det generellt med en golvslipning

Priset är, som sagt, olika från företag till företag, men det är vanligt att en golvslipning kan ligga på ungefär 250 kronor per kvadratmeter. Det är såklart inte bara golvslipning som ingår i det priset, utan också en standardmässig ytbehandling. När man slipar golvet så slipar man i första hand inte ner träet, utan man slipar av den gamla ytbehandlingen, eftersom det är den som slits mest och som tar den största smällen.

När den gamla ytbehandlingen är borta ser man till att golvet är fritt från repor och andra skavanker som kan ha tillkommit sedan golvet lades. Det är inte så svårt att repa ett golv, dessvärre, men handlar det om trägolv så går det nästan alltid att laga. Det är svårare med golv av andra slag, där man måste byta ut en hel sektion för att det ska se snyggt ut igen.

Golvslipning av olika typer av golv

Priset på golvslipning kan skilja sig också beroende på vilken typ av golv det är, till exempel om det är ett massivt furugolv eller en nättare fiskbensparkett. Även priserna på ytbehandling skiljer sig. En vanlig lackering är oftast billigast. Om man letar efter andra typer av ytbehandling, såsom behandling med vitlasering eller hårdvaxolja, så kan priserna stiga något.

Olika ytbehandlingar klarar av olika mycket och passar olika bra i olika rum. Det är till exempel att rekommendera att du väljer en ytbehandling som tål slitage när du ska renovera golvet i hallen eller i köket. Dessa ytor får stå ut med mycket smuts, vätska från snö och regn som kommer in genom dörren, eller som spills från kranen, och andra oturliga missöden. Lack är utmärkt för dessa ytor.