Kategorier
Golv

Tips för den som vill lägga fiskbensparkett

Att lägga fiskbensparkett höjer standarden på hemmet. Förutom att vara snyggt är fiskbensparkett dessutom ett tåligt och praktiskt golv som håller länge.

Att ha en snygg fiskbensparkett i sitt hem är en statussymbol. Parketten signalerar att hemmet håller hög klass och att den som bor där gillar klassisk design. Just denna estetik var förr relativt vanlig men under 1900-talet och början av 2000-talet var det många som rev ut fiskbensparketten. Idag är har kärleken till fiskbensparkett kommit åter och många återgår till detta vackra golv.

Att lägga fiskbensparkett kräver en viss finnes. Golvet består av många små stavar som läggs i ett mönster som påminner om just fiskben. Det är dock viktigt att stavarna läggs i helt raka linjer för att få den efterlängtade effekten.

Låt ett proffs lägga fiskbensparkett

Att ge sig på att lägga fiskbensparkett är ett stort projekt. Det tar långt tid att lägga in detta golv och det krävs precision på hög nivå. Att ta hjälp för att lägga fiskbensparkett kan därför vara en god idé. För en van golvläggare är fiskbensparkett ett standardgolv att lägga. Ett proffs kan garantera raka rader och ett perfekt slutresultat. Kostnaden kan vara hög, men i slutändan brukar det vara en god investering.

När golvet är på plats måste ägaren bestämma hur golvet ska behandlas. Ett vitt hårdvax ger ett ljust golv. Vill man åt en klassisk look kan det fungera väl att olja golvet och låta träets eget pigment sätta tonen. För den som uppskattar en mörkare variant finns det betsprodukter som kan ordna ett sådant utseende. Kom i kontakt med ett golvproffs via denna sajt: www.golvläggarestockholm.net