Kategorier
Golv

Golvslipning i Stockholm

Om du bor i en villa eller en lägenhet med trägolv, kan det vara dags att slipa om golven. För golvslipning i Stockholm kan du få utfört med flera års garanti.

Du bor i en äldre villa med vackra parkettgolv i fiskbensmönster. Och du har dessutom massiva trägolv i några rum. Ditt parkettgolv har utsatts för många påfrestningar. Dans har förekommit med höga klackar, och några tunga föremål har dunsat ner i golvet. Solens strålar har också under åren satt sina spår.

Rummen med massiva trägolv har fungerat som barnkammare. Även de har blivit åtgångna av tidens tand. Men nu är det dags att låta golven bli slipade och lackade för att se ut som nya. Golvslipning kräver kunnande och lämpliga maskiner. Men kommer det inte att flyga damm överallt när golven slipas, frågar du dig?

Golvslipning i Stockholm utan damm

Vid golvslipning i Stockholm ser hantverkaren till att slipdamm sugs upp direkt. När golvet väl är slipat kan golvsliparen behandla golvet på olika sätt. Vanliga alternativ för behandling är med olja, lack eller hårdvaxolja. Det går till och med att behandla golvet med lut eller bets. När allt är klart får du garanti på arbetet. Du kan dessutom få rotavdrag för arbetet.

Har dina golv skadats och fått skavanker? Några stavar i din parkett behöver kanske bytas ut på grund av en skada, eller så har de utsatts för extra hårt slitage. En parkettspecialist kan reparera sådant. Du kan till och med få udda stavar tillverkade på snickeri.