Kategorier
Stenskiva

Stenskiva är alltid populärt i Göteborg

Om man ska välja stenskiva till köket i villan i Göteborg så är det bra att titta på valmöjligheterna i ett showroom. Där kan man också få svar på sina frågor.

Det var inte ofta det var tomt i showroomet. Det märktes verkligen att det hade blivit populärt med stenskiva i Göteborg. Det var väl inte så konstigt heller. Att ha stenskiva var något som aldrig riktigt hade gått ur modet. På västkusten norr om Göteborg hade det en gång i tiden funnits riktigt många stenhuggerier. Här fanns gott om granitklippor och därmed material att hämta.

Nu var ett nytt par på väg in för att titta. Säljaren frågade om de behövde hjälp. “Ja, kanske det”, svarade kvinnan. “Vi tänkte oss en stenskiva till köket men vi vet inte riktigt vilket material vi ska välja. Du får gärna förklara vilka fördelar och nackdelar det finns med de olika varianterna. Och så undrar vi förstås över priserna också.”

Stenskiva i granit eller marmor

Det här var säljarens hemmaplan. Han satte igång med att förklara att de vanligaste materialen bland natursten var marmor och granit. Båda varianterna fanns i prisklasser som överlappade varandra. Generellt sett var marmor dyrast men det fanns också exklusiva granitskivor som var dyrare än de billigaste marmorskivorna.

Men det fanns egentligen ingen anledning att gå på de dyraste alternativen. I mellanklassen hittade man väldigt snygga och tåliga stenskivor. Det tåligaste materialet av de två var granit. Det var det lämpligaste materialet om man räknade med ett stort slitage och ville kunna ha kvar skivan i många år. Paret tackade för hjälpen och gick vidare för att titta på olika färgvarianter. Säljaren kände på sig att det skulle bli affär.