Kategorier
Inredning

Enkla sätt att lyfta en bostad inför försäljning

Går ni i säljtankar? Det finns flera enkla sätt att öka värdet på ens bostad utan att man behöver göra några större investeringar. Läs våra tips här nedan.

Se till att allt fungerar

Det kan tyckas vara en självklar sak men det är lätt att bli hemmablind. Kanske har ni ett skåp som alltid står öppet för att låsmekanismen gått sönder eller så har ni ett element som är orimligt varmt för att vredet gått av någon gång för länge sedan och aldrig reparerats. De flesta hushåll har ett gäng lagningar gjorda med silvertejp som kanske borde ses över och fixas till ordentligt. Även större saker såsom kakelugnar och dylikt kan vara ide att titta på om det går att få igång då de med stor sannolikhet kommer ha en viss dragkraft.

Fräscha lager med färg

En enkel och billig renovering. Måla om och måla nytt. Måla tak och väggar. Finns det massiva trägolv så kan ni slipa av dessa och ge dem ett nytt lager med lack eller olja. Man behöver inte bara måla vitt. De senaste åren har det varit trendigt med gråa och pastelliga toner som salvia grön och puderrosa.

Anlita en homestylist

Att anlita en homestylist är smart. Undersökning har visat att det kan påverka försäljningspriset med mellan 3-10%. En homestylist vet precis hur man belyser de bästa delarna med er bostad och hur man lyfter de ställena som kanske känns mindre lyckade. Mycket handlar om hur man väljer att placera olika ting för att skapa flöden i ett rum.

Homestylisten vet också hur man använder ljus och textilier på ett smart sätt så att man både avgränsar och öppnar upp där det kan behövas. Det finns homestylister i de flesta stora städer. Bra homstyling i Uppsala får du hos MOVI.