Kategorier
Inredning

Mattor gör skillnad i hemmet 

Har du svårt att hitta den där känslan i ditt hem? Det finns många exempel på där man investerar i nya, moderna möbler och sätter upp fina tavlor på väggarna – men där det ändå känns trist och tråkigt i hemmet. Man får en bostad – inte ett hem. 

För att lyckas med att skapa den där inbjudande och varma känslan så måste man också mjuka upp kanterna lite. Med hjälp av textilier i allmänhet och mattor i synnerhet så kan man skapa en mjukare och mer personlig interiör – något som leder till känslan av ett hem och inte ett utställningsrum på Ikea. 

Inred med en matta 

Mattor har väldigt många fördelar. Utöver att de mjukar upp och rundar av de hårda kanter som en inredning kan ha så kan de även fungera som ett bra sätt att binda samman densamma. Genom att välja mattor som går ton i ton med övriga färger i ett rum så skapas en röd tråd i inredningen. Det ger en positiv helhet. 

Samtidigt så kan man också göra det exakt motsatta och låta en matta spela solo. Idag finns exklusiva mattor i alla tänkbara färger, mönster, material och former. Här kan man definitivt våga och vinna: genom att låta en matta, så att säga stjäla showen, så kan man också skapa den där viktiga wow-faktorn. Golvet kan definitivt ses som en palett för dig att jobba med. 

Välja rätt mattor till ditt hem

Att köpa mattor är långt ifrån enkelt. Man bör utgå från några faktorer inför valet och här blir exempelvis materialet viktigt. Vissa material är mer för ögat än för fötterna. Menas: de är snygga att se på, men inte särskilt funktionella och kan med detta både vara svåra att tvätta samtidigt som de nöts ut snabbt. En annan faktor gäller givetvis storleken på mattan. Se till att mäta rummet innan du beställer.

 Ser man till mattor så behöver du idag inte spränga budgeten och hosta upp flera tusenlappar för att köpa en sådan. Det finns riktigt bra, snygga och hållbara mattor på marknaden idag och att exempelvis använda internet för att hitta just din favorit är ett bra sätt att köpa en matta till ett bra pris. Sök och jämför!