Kategorier
Ved

Få din ved levererad i Stockholm

I Stockholm går det visserligen att köpa ved i mindre förpackningar på bensinstationer eller stormarknader men det blir mer lönsamt att köpa en större mängd.

På sjuttio- och åttiotalet var det många innerstadshus från sekelskiftet som renoverades. På en del ställen rev man brutalt ut kakelugnar och öppna spisar eftersom de inte ansågs ha något värde längre. En eldstad kräver ju rökgångar, skorstenar och skötsel så det var dessutom praktiskt och ekonomiskt lönsamt att göra sig av med dem. Idag står vissa eldstäder kvar men rökgångarna är igenmurade.

Men i dagens fastighetsannonser ligger det nu en extra blänkare om att bostaden har eldstad. Att kunna elda i hemmet har blivit ett attraktivt försäljningsargument som tilltalar många presumtiva köpare. En del vill bara ha tillgång till en stämningsskapande öppen brasa eller kakelugn. Men många ser eldstaden som ett sätt att dra ner på bostadens uppvärmningskostnader. Därför har fastigheter med skorsten och fungerande rökgångar ökat i värde.

Det finns företag som specialiserat sig på att sälja och leverera ved i Stockholm

Har man en kakelugn eller öppen spis så behöver man ved för att kunna njuta av elden. Det är inte alltid så lätt att få tag på ved. Därför finns det företag som specialiserat sig på att förpacka och leverera ved i Stockholm. Veden är torr och av hög kvalitet och kan ge värmande brasor utan farliga gnistor.

Bor man i villa eller har ett lämpligt förvaringsutrymme så lönar det sig att köpa större mängder ved åt gången. Veden bör förvaras torrt. När den levereras är den kapad i lagom längder och den är ren från smuts och sågspån. För den som vill spara in på uppvärmningskostnader så är en brasa ett effektivt alternativ, värmen letar sig snabbt in i rummen. Den bidrar dessutom till att skapa en trivsam stämning inomhus.